Future Living – boendekunskap för framtiden

Future Living är ett undersökningskoncept om bostadsköparen och bostadsmarknaden där du som partner får vara med och påverka frågeställningarna.
Fyra teman per år

Varje kvartal genomför vi en fördjupad studie med fokus på bostadsbranschen, boende och boendepreferenser. Oavsett om du är bostadsutvecklare, mäklare eller har någon annan roll i bostadsbranschen så får du den kunskap som krävs för att utveckla framtidens bostadsmiljöer. Undersökningen ger dig t.ex. insikter i hur olika målgrupper lever sina liv, vad de värderar och hur de önskar bo i framtiden.

Tjänsten är uppbyggd som ett partnerskap vilket innebär att du kommer kunna påverka inriktningen på undersökningarna.

Vad får du som partner?
  • Fyra insiktsspäckade rapporter per år om bostadsmarknaden och bostadsköparen.
  • Möjlighet att delta i digitala seminarier då vi presenterar den senaste rapporten och diskuterar framtida temaområden.
Pågående undersökning

Gemensamma ytor i bostadsprojektet

Det pågår en ständig diskussion kring hur stora ytor som ska avsättas för gemensamma ändamål i ett bostadsområde. Vad ska ytorna innehålla och vad anser de boende om olika typer av gemensamma rum eller funktioner? Det undersöks i denna rapport som släpps i slutet av året.

 

Publiceras kvartal 4 – 2021

Kommande teman

Klimatets påverkan på det framtida boendet

Vad innebär ett förändrat klimat för det framtida boendet i Sverige? Var kommer vi att kunna bo och hur behöver husen utformas och inredas för att klara ett annat klimat och olika typer av extremväder?

 

Publiceras kvartal 1 -2022

Tidigare Future Living-rapporter

Här kan du läsa om tidigare Future Living-teman och innehållet i de olika rapporterna. Du har även möjlighet att köpa rapporterna direkt på sidan.

 

 

 

 

 

Våra tjänsteområden
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev