Future Living – boendekunskap för framtiden

Future Living är ett undersökningskoncept om bostadsköparen och bostadsmarknaden där du som partner får vara med och påverka frågeställningarna.
Fyra teman per år

Varje kvartal genomför vi en fördjupad studie med fokus på bostadsbranschen, boende eller boendepreferenser. Oavsett om du är bostadsutvecklare, mäklare eller har någon annan roll i bostadsbranschen så får du den kunskap som krävs för att utveckla framtidens bostadsmiljöer. Undersökningen ger dig t.ex. insikter i hur olika målgrupper lever sina liv, vad de värderar och hur de önskar bo i framtiden.

 

Tjänsten är uppbyggd som ett partnerskap vilket innebär att du kan påverka inriktningen på undersökningarna. Är du inte partner men vill ta del av någon enstaka rapport så kan du köpa den här på sidan alternativt kontakta oss. Observera att vi prisreducerar samtliga rapporter när det har gått ett år sedan publicering. Du hittar samtliga rapporter lite längre ned.

Vad får du som partner?
  • Fyra insiktsspäckade rapporter per år om bostadsmarknaden och bostadsköparen.
  • Webbinarier där vi presenterar den senaste rapporten och du har möjlighet att ställa frågor.
  • Kvartalsvisa träffar där vi tillsammans planerar kommande teman.
Pågående undersökning

”Kan nya boende- och finansieringsformer lösa upp knuten på bostadsmarknaden?”

I spåren av räntehöjningarna och en vikande bostadsmarknad behöver landets bostadsutvecklare hitta nya former för att attrahera köpare. I den här undersökningen kommer vi att titta närmare på olika typer av boende- och finansieringsformer som redan rullats ut på marknaden samt vad som testats på andra marknader. Det kommer också göras en uppföljning av vilka för- och nackdelar konsumenter ser med att köpa nyproduktion samt hur attraktiva olika säljfrämjande åtgärder är.

 

Rapporten presenteras under ett webbinarium den 16 januari 2024 kl.13-14 (OBS! Endast för Future Living-partners)

Kommande teman
Tidigare Future Living-rapporter
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev