Allt du behöver veta om vårens byggmarknadsprognoser

När kommer de nya prognoserna?
Vårens byggmarknadsprognoser publiceras den 16 mars 2022.

 

Vilka rapporter publiceras?
Det publiceras en rapport för den totala byggmarknaden samt fyra delmarknadsrapporter (Nyproducerade bostäder, ROT bostäder, Nyproducerade lokaler och ROT lokaler) Samtliga rapporter publiceras för Sverige, Norge, Danmark och Finland. I delmarknadsrapporterna redovisas byggaktiviteten ned på olika byggtyper och geografiska områden.

 

Vilken period omfattar prognoserna?
2022-2024

 

Vilka är vårens fördjupningsteman?

Byggmaterialpriser och Hållbart byggande

 

I vilka format levereras prognoserna?
Samtliga rapporter ges ut som pdf:er. Till varje rapport kommer ett omfattande dataunderlag i excel. Som kund får du även tillgång till en prognosdatabas där du hittar samtliga grafer och tabeller för olika delmarknader och byggtyper samt en kartfunktion som ger dig möjlighet att bryta ned prognoserna på länsnivå. I prognosdatabasen finns även en översikt av de drivkrafter som påverkar byggaktiviteten t.ex. räntenivåer, sysselsättningsnivåer och statistik över befolkningsutvecklingen.

 

Kommer prognoserna att presenteras på ett webbinarium?

Ja, den 18/3 bjuder vi in dig som är kund till ett kostnadsfritt webbinarium där vi presenterar prognoserna för Sverige och övriga Norden.

 

Finns möjlighet att boka en muntlig presentation av de nya prognoserna?

Efter prognospubliceringen påbörjar vi arbetet med våra kunders prognoser för olika byggvaror. Från och med april 2022 finns möjlighet att boka in er företagspresentation.

 

Vi har behov av byggmarknadsprognoser för andra europeiska marknader, kan ni erbjuda det?
Ja, Prognoscentret ingår i det europeiska analysnätverket EUROCONSTRUCT. Vi kan därmed erbjuda prognoser och analyser för större delen av Europas byggmarknader.

 

Hur gör man för att bli prognoskund?

Vänligen ta kontakt med försäljningschef Johan Melbäck på jm@prognoscentret.se eller telefon 08-440 93 64.

 

När sker nästa prognosuppdatering?

Nästa prognossläpp sker i september 2022.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev