Allt du behöver veta om höstens prognoser

När sker prognossläppet?
Höstens prognoser publiceras den 8 september. Är du redan kund så hittar du samtliga rapporter tillsammans med tillhörande dataunderlag i kundwebben från och med morgonen den 8/9.

 

Vilka rapporter publiceras?
Vi publicerar prognosrapporter för byggaktiviteten i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Prognoserna bryts ned på nyproducerade bostäder, nyproducerade lokaler, ROT bostäder samt ROT lokaler. Utvecklingen presenteras även för olika byggtyper.

 

Vilken period omfattas?
2021-2023

 

Hur presenteras prognoserna?
Prognosrapporterna publiceras per land, för olika delmarknader och levereras i digitalt format. Det kompletta dataunderlaget presenteras i excel. I prognosdatabasen hittar du dessutom samtliga grafer och tabeller för olika delmarknader och byggtyper samt en kartfunktion som ger dig möjlighet att bryta ned prognoserna på länsnivå. I prognosdatabasen finns även en översikt av de drivkrafter som påverkar byggaktiviteten t.ex. räntenivåer, sysselsättningsnivåer och statistik över befolkningsutvecklingen.

 

Kommer prognoserna att presenteras på ett webbinarium?

Ja, redan den 10/9 bjuder vi in dig som är kund till ett kostnadsfritt webbinarium där vi presenterar de nya prognoserna för Sverige och Norden.

 

Finns möjlighet att boka en muntlig presentation av de nya prognoserna?

Efter prognospubliceringen den 8 september påbörjar vi arbetet med våra kunders prognoser för olika byggvaror. Fr.o.m oktober finns möjlighet att boka in en företagspresentation.

 

Vi har behov av prognoser för övriga Europa, kan ni erbjuda det?
Ja, Prognoscentret ingår i det europeiska analysnätverket EUROCONSTRUCT. Vi kan därmed erbjuda prognoser och analyser för större delen av Europa.

 

Hur gör man för att bli prognoskund?

Vänligen ta kontakt med Johan Melbäck på jm@prognoscentret.se eller telefon 08-440 93 64.

 

När sker nästa prognosuppdatering?

Nästa prognossläpp sker i mars 2022.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev