Vi välkomnar Thomas Ekvall!

Vi hälsar Thomas Ekvall hjärtligt välkommen till Prognoscentret! Thomas kommer tillbaka till oss efter några år inom försäkringsbranschen och kommer att ha rollen som marknadsanalytiker med fokus på byggvaror. Här kan du läsa en kort intervju med Thomas.
Av: Prognoscentret Postat:

Bild på Thomas Ekvall

 

Hej och välkommen Thomas, du kommer tillbaka till Prognoscentret efter en vända till försäkringsbranschen. Berätta, vad har du arbetat med under de senaste åren?

 

– Tack, jätteroligt att vara tillbaka! Under de senaste åren har jag arbetat på Folksam Sakförsäkringar där jag bidragit till att bygga upp och utveckla en omvärldsanalysenhet. Det innebar bland annat att etablera processer för att inhämta, strukturera och analysera data om Folksams kunder och marknad, bygga upp konkurrentanalyser samt en hel del olika ad-hoc uppdrag naturligtvis.

 

Varför valde du att komma tillbaka till Prognoscentret?

 

– En viktig anledning är givetvis Byggfakta Groups uppköp vilket innebär otroligt många nya och spännande möjligheter för Prognoscentret och Prognosesenteret AS. Vi kommer att nå en bredare kundbas – både nationellt och internationellt – och så ser jag fram emot att arbeta med och utveckla Prognoscentrets erbjudande i en större organisation med många nya kollegor i hela Norden.

 

Vad kommer du att arbeta med på Prognoscentret?

 

– Till en början kommer jag primärt att arbeta med utvecklingen av våra byggvaruanalyser. Mitt uppdrag innebär exempelvis att öka analyseffektiviteten genom olika automatiseringsprocesser. Vi gör ju analyser och prognoser för i stort sett alla byggmaterial man kan tänka sig så det handlar om enorma mängder data som behöver hanteras och analyseras.

 

Vad gör du på fritiden?

 

– Jag är pappa till två barn så mycket tid går åt till att engagera mig i barnens olika aktiviteter. Får jag tid över så umgås jag gärna med vänner eller spelar golf.

 

Tack Thomas, vi är jätteglada över att ha dig tillbaka!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev