Vi söker en Teknisk analytiker

Till ansökan
Av: Ellinor Lindström Postat:

Om tjänsten

Som teknisk analytiker kommer du att jobba med några av Prognoscentrets nyckelprodukter, bland annat vår marknadsledande mätning av kundnöjdhet (NKI) för köpare av nybyggda bostäder samt konsumentmätningen ReStory som visar hur vi alla köper olika byggvaror. I verktyget Confirmit kommer du att göra avancerade enkäter och webbportaler som kräver viss programmering.

 

Arbetet kommer delvis att ske i projektform och en central del av dina arbetsuppgifter är också, att på ett användarvänligt sätt, strukturera och visualisera insamlade data både i form av rapporter och i webbportaler. Rollen ställer höga krav på din förmåga att se mönster och dra relevanta slutsatser utifrån stora mängder data. På kontoret i Stockholm arbetar totalt 16 medarbetare. Du kommer successivt att få en introduktion för att sättas in i rollen på bästa sätt.

 

Prognoscentret befinner sig i en expansionsfas och du ges därigenom möjlighet att vara med på en spännande resa! Du kommer i rollen att få en bred inblick in marknadsundersökningar och digitala verktyg för att samla in och presentera stora mängder data. Prognoscentret öppnar upp för nya idéer och projekt och på sikt kan du utvecklas inom exempelvis helt nya undersökningsområden, projektledning eller gå mot en roll som marknadsanalytiker.

 

I arbetet ingår att

Som teknisk analytiker hos Prognoscentret kommer du att arbeta med att understödja såväl dina kollegor inom organisationen som företagets kunder med olika typer av data och analyser. Den primära målgruppen du kommer att arbeta med är bostadsutvecklare och byggvaruproducenter. Du kommer till exempel att:

 

 • Skapa enkäter, samla in, sammanställa och analysera data i enkätverktyget Confirmit.
 • Presentera resultat av undersökningarna för kunderna, både i form av rapporter och kundernas webbportaler.
 • Göra data tillgängligt i andra system via API-lösningar.

 

Tjänsten passar dig som har ett öga för siffror, detaljer och design och som trivs med att arbeta med varierande och utmanande analyser. Du får i rollen möjlighet att lära av flera erfarna kollegor med varierande bakgrund inom bland annat statistik, ekonomi och samhällsplanering och med mycket kunskap inom marknadsanalyser och undersökningar. Prognoscentret vill göra det lilla extra för sina kunder och är kvalitetsmedvetna, därför ser vi också att du är en person som ständigt strävar efter att utveckla och utmana dig själv och som drivs av att leverera med hög kvalitet.

 

Kvalifikationer & erfarenhet

 • Akademisk examen inom exempelvis ekonomi, statistik eller datavetenskap.
 • Du har ett genuint intresse för att hantera, strukturera och visualisera stora mängder data och kan samtidigt hålla hög kvalitet.
 • Mycket goda kunskaper i Excel.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.

 

Det är meriterande om du har

 • Tidigare erfarenhet av analysarbete och hantering av stora datamängder.
 • Programmerat i R eller andra databehandlingsprogram som t.ex. SPSS, SAS eller Python.
 • Erfarenhet av enkätverktyget Confirmit eller andra mer avancerade enkät- och presentationsprogramvaror.
 • Erfarenhet av frontend-programmering, t. ex. HTML5 och CSS.

 

Din profil

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten. Du har en förmåga att analysera och sammanställa stora mängder data och drivs av att presentera resultat. Du arbetar självständigt på ett strukturerat sätt. Då du också kommer att utgöra en del i olika team ser vi även att du är en lagspelare som tycker om att utbyta såväl kunskap som erfarenheter och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser att du har en naturlig kommunikativ förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift samt att du har känslan för och kan presentera material på ett pedagogiskt och stilsäkert sätt.

 

Vad vi kan erbjuda dig?

Prognoscentret är ett företag som sätter stort värde på att alla medarbetare mår bra och kan kombinera ett intressant och utvecklande yrkesliv med annat som lockar i livet.

Vi är fortfarande en relativt liten arbetsplats vilket ger en familjär stämning där alla känner alla. Samtidigt är vi tillräckligt stora för att kunna erbjuda utmaningar och goda möjligheter att utvecklas i sin yrkesroll.

Prognoscentret har tre kärnvärden som ligger till grund för bolagets verksamhet: kvalitet, kompetens och samarbete. Våra värderingar återspeglas i allt vi gör, såväl i kontakt med kunder, kollegor som med vår omgivning.

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning: Heltid
Ort: Stockholm city

 

Vi önskar ha din ansökan senast 31 mars 2020. Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

 

Rekryteringen sköts av Women Ahead. För frågor om tjänsten, kontakta michaela@womenahead.se, tel. 0705-08 15 08.
Ansök här

 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev