Vi söker en dataanalytiker!

Har du ett utpräglat analytiskt sinne och vill jobba med att bearbeta information? Rollen som analytiker ställer höga krav på förmågan att se mönster och dra relevanta slutsatser utifrån stora mängder data. Vill du även vara med och vidareutveckla processer och metoder? Då är det här tjänsten för dig!
Ansök här
Av: Prognoscentret Postat:

Om tjänsten

Prognoscentret erbjuder som oberoende marknadsanalysföretag strategiska och operativa beslutsunderlag till aktörer inom den nordiska byggmarknaden. Företaget har utvecklat en spännande tjänsteportfölj och har idag flertalet av marknadens ledande aktörer som kunder. Med sin tjänstestruktur tillgodoser de aktörer inom såväl producent- som entreprenadled men även inom fastighet, handel, bank/consulting och den offentliga sektorn. I den här rollen kommer du att arbeta med företagets löpande analyser men du deltar också i utveckling av standardisering och automatisering av dataprocesser. Just nu är teamet i en förändringsfas, vilket innebär att det finns stora möjligheter att utveckla och sätta din egen prägel på sättet ni arbetar. Det kommer även finnas utrymme att initiera nya projekt och idéer.

Arbetet kommer delvis att ske i projektform med personer från olika delar av organisationen men du har din naturliga plats i företagets analysteam som arbetar med tidsserieanalys inom byggmarknaden.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Prognoscentrets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Prognoscentret.

Arbetsuppgifter

Som analytiker hos Prognoscentret kommer du att arbeta med att understödja såväl dina kollegor inom organisationen som företagets kunder med olika typer av analyser. Du systematiserar, analyserar och levererar dina resultat för vidare bearbetning eller direkt till kund. Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta med varierande och utmanande analyser. Du kommer till exempel att:

 • Delta i analysgruppens återkommande prognosprocesser
 • Ansvara för underhåll och leverans av kundspecifika uppdrag
 • Samla, strukturera och analysera tidseriedata
 • Vara delaktig i diskussioner och möten såväl internt som med våra uppdragsgivare
 • Arbeta med vidareutveckling av våra metoder och arbetssätt

Vi söker dig som

Rollen som analytiker ställer höga krav på förmågan att se mönster och dra relevanta slutsatser utifrån stora mängder data. Du ska även ha intresse för att ta fram och effektivisera arbetssätt, metoder och processer, gärna med stöd av ny teknologi.

Vi söker dig som

 • Har viss arbetslivserfarenhet, med en examen inom matematik, statistik, ekonomi eller teknologi
 • Du sporras av att arbeta i en mindre miljö där ditt personliga avtryck är betydande
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av programmering eller arbete i olika typer av statistiska programvaror såsom R, SPSS, Alteryx etc.

Som person är du:

 • Analytisk
 • Noggrann och strukturerad
 • Driven
 • Samarbetsvillig

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Rekrytering, Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Prognoscenterts önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

 

Information om företaget

Prognoscentret grundades i Norge 1978 och etablerade 1991 ett dotterbolag i Sverige. På våra kontor i Stockholm och Oslo sysselsätter vi idag ca 45 personer och har etablerat oss som en ledande leverantör av marknadsanalyser för den nordiska bygg- och fastighetsmarknaden. Bolagen ingår idag i koncernen 4Cast Group (http://4castgroup.no/). Bland företagets medarbetare finns ekonomer, psykologer, samhällsplanerare, ingenjörer och IT-utvecklare representerade. Tack vare bredden i vår kompetens erbjuder vi såväl nischade tjänster som övergripande analyser. Med utgångspunkt i vår kompetens, kvalitet och samarbetsförmåga arbetar vi hårt för att erbjuda marknadens bästa tjänster för kunskapsdriven verksamhetsstyrning. Vill du vara med på vår resa?

 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev